– Jeg bare snur meg og sover videre

Av: Tormod Myrland Aadnesen | Publisert: 14.09.2015 | Kategori: Søvn

Mange år med skiftarbeid ødela Arvid Reppens søvnrytme. Med naturpreparatet Sleepwell Forte fant han tilbake til god nattesøvn.

– Det er klart det ikke er bra for søvnen å jobbe dager og netter om hverandre. For meg førte mange år med skiftarbeid i Nordsjøen til at jeg fikk til dels store problemer med søvnrytmen, forteller Arvid Reppen.

Natten var preget av urolig søvn, og jeg var ikke akkurat uthvilt og opplagt på morgenen

Historien hans er typisk for mange som jobber skift eller turnus. Det er påvist av det kan være helsefarlig å kombinere dag-, kvelds- og nattarbeid over tid. Særlig er nattevakter forbundet med ulike lidelser og sykdommer, deriblant søvnvansker.

Våknet etter en time

– Og så henger det vel også sammen med at man blir eldre. Og i tillegg var jeg plaget med smerter etter en gammel idrettsskade, sier 46-åringen fra Sandnes. Han jobber ikke lenger turnus, men ble ikke kvitt søvnvanskene etter at han gikk over til vanlig arbeidstid.

– Som regel sovnet jeg greit om kvelden, men våknet ofte etter en time eller to. Resten av natten var preget av urolig søvn, og jeg var ikke akkurat uthvilt og opplagt på morgenen, sier Arvid.

Alt å vinne

Han forteller at han ønsket å holde seg unna sovemedisiner, men har erfaring med flere naturpreparater – med varierende resultat.

Det gikk ikke lang tid før han merket virkningen av tablettene

– Da jeg kom over en annonse for Sleepwell Forte, bestemte jeg meg for å prøve produktet. Jeg hadde alt å vinne, sier Arvid. Han forteller at det ikke gikk lang tid før han merket virkningen av tablettene han tok en stund før leggetid.

– Etter noen dager tenkte jeg at «i natt har jeg sovet godt». Og slik fortsatte det. Det hender ennå at jeg våkner på natten, men nå kan jeg bare snu meg og sove videre.

Lett i kropp og hode

Med nattesøvnen på plass, merker Arvid at han har en annen ro i kroppen på kveldstid.

Døgndose

Anbefalt døgndose er 2 kapsler. 60 kapsler per pakke (1 mnd forbruk)

Innhold per døgndose (DD):

  • Melissa Officinalis 220 mg
  • Chamomilla Recutita 200 mg
  • Humulus Lupulus 200 mg
  • Biotin 225 μg *450%
  • Vitamin B12 9 μg *360%

* = prosent av referanseverdi

– Jeg er mindre anspent og stresset. Og på dagtid føler jeg meg lettere i både kropp og hode. Jeg liker å være aktiv på fritiden, og nå er det mye enklere å komme seg på trening etter jobb, sier han og understreker at han er klar over at det er mulig å innbille seg ting.

– Men jeg er ikke i tvil om at dette har fungert for meg. Jeg anbefaler andre som sliter med dårlig søvnrytme å prøve Sleepwell Forte.

Basert på urter

Urtebaserte naturpreparater kan virke avslappende, og kan føre til raskere innsoving og bedre søvnkvalitet. Preparatet Sleepwell Forte er et naturpreparat, som blant annet inneholder tre urter som er kjent for å være søvnfremkallende.

Jeg anbefaler andre som sliter med dårlig søvnrytme å prøve Sleepwell Forte

Kamilleblomst, sitronmelisse og humle benyttes i mye innen tradisjonell urtemedisin, og virkningen er dokumentert i en rekke kliniske tester.

Sleepwell Forte inneholder i tillegg Biotin og Vitamin B12, som bidrar til normal psykologisk funksjon og et velfungerende nervesystem. Dette hjelper kroppen med å falle i søvn, og slik kan preparatet bidra til at et bedre søvnmønster og en mer uthvilt hverdag – på naturlig vis.

Oppsøk lege hvis du har alvorlige og langvarige søvnproblemer.