Naturlig urtetilskudd vs. sovemedisin

Av: Omana Bender | Publisert: 05.08.2015 | Kategori: Søvn

Teller du mange hundre sauer før du får sove? Ta det med ro. Du er ikke den eneste med søvnproblemer, og heldigvis finnes det en løsning. Har ikke kjerringrådene fungert, må du kanskje ty til sovemidler. Reseptbelagte medikamenter eller naturlige kosttilskudd? Kanskje denne artikkelen kan hjelpe deg på vei.

Søvnvansker er et utbredt problem i Norge. I følge Folkehelseinstituttet viser undersøkelser fra en rekke land at nærmere en tredjedel av befolkningen har ukentlige søvnvansker. I Norge oppfyller rundt 15 prosent av alle voksne de diagnostiske kriteriene for insomni – som er søvnproblemer som varer i mer enn én måned.

De små fordelene ved å bruke sovemedisin veies opp mot risikoen for avhengighet etter lengre tids bruk

Årsak til søvnvansker

Det finnes en rekke årsaker til søvnproblemer, og ofte kan det være en kombinasjon av flere ting. Vi kan dele årsakene i flere kategorier:

  • Personlige problemer: Konflikter, ekteskapsproblemer, dødsfall, stress og bekymringer.
  • Psykiske lidelser: Angst, depresjoner og andre psykiske problemer.
  • Medikamenter: Ulike medikamenter og vanndrivende medisiner.
  • Nytelsesmidler: Kaffe, te, tobakk, store måltider og alkohol.
  • Ytre forstyrrelser: Lys og støy.

Hvordan løser du søvnvanskene?

Etter å ha prøvd de typiske kjerringrådene uten å ha forbedret situasjonen, er det mange som automatisk tenker at reseptbelagte sovemedikamenter er løsningen på problemet.

Disse kan være til god hjelp hvis du har store søvnproblemer – riktig nok i en kort periode, og som oftest bør de ikke brukes i mer enn to til fire uker. Mange av disse medisinene kan regnes som vanedannende og langvarig bruk kan gi deg uønskede bivirkninger, men også forverre søvnproblemene dine.

I følge National Health Service (NHS) må de små fordelene ved å bruke sovemedisin veies opp mot risikoen for avhengighet etter lengre tids bruk, og mange er derfor skeptisk til bruk av slike legemidler. Et godt alternativ da kan være naturlige kosttilskudd – som for eksempel Sleepwell Forte.

En naturlig løsning

Sleepwell Forte har kraftige naturlige ingredienser som gir raskere innsovning, god nattesøvn og søvnsyklus. I tillegg er det trygt å bruke hver dag, året rundt. De tre viktigste ingrediensene i naturpreparatet fra Natura Lab er:

Sleepwell Forte virker avslappende ved innsovningsproblemer, og gir deg en komfortabel søvn slik at du kan våkne opp uthvilt

Kamille, også kjent som Chamomilla eller kamilleblomst, har en dokumentert effekt i forhold til søvnløshet. Den har i mange generasjoner vært ettertraktet fordi den gir en rekke helsefordeler, derfor er den også en viktig ingrediens i Sleepwell Forte. Videre kan denne urten hjelpe mot blant annet angst, mageproblemer som dårlig fordøyelse og diaré, samt migrene.

Sitronmelisse er også godt kjent for sine egenskaper mot søvnlidelser. Denne urten gir generelt bedre søvn og en avslappende og beroligende effekt. Tyske helsemyndigheter anbefaler sitronmelisse til nervøse søvnforstyrrelser, og en rekke studier viser at dette er et effektivt sovemiddel.

Døgndose

Anbefalt døgndose er 2 kapsler. 60 kapsler per pakke (1 mnd forbruk)

Innhold per døgndose (DD):

  • Melissa Officinalis 220 mg
  • Chamomilla Recutita 200 mg
  • Humulus Lupulus 200 mg
  • Biotin 225 μg *450%
  • Vitamin B12 9 μg *360%

* = prosent av referanseverdi

Humle er den siste viktige ingrediensen. Europeiske helsemyndigheter har godkjent humle for behandling av humørforstyrrelser, uro og søvnproblemer. I tillegg virker det søvndyssende og beroligende.

Sammen bidrar disse ingrediensene, samt Biotin og Vitamin B12, til en normal psykologisk funksjon og et velfungerende nervesystem. Sleepwell Forte virker avslappende ved innsovningsproblemer, og gir deg en komfortabel søvn slik at du kan våkne opp uthvilt – men vil ikke hindre deg i å våkne om morgenen.

For kun kroner 149 og gratis frakt, kan du trygt prøve Sleepwell Forte uten bindingstid. Kanskje dette blir løsningen på søvnproblemene dine?